Rechercher dans ce blog

Monday, April 12, 2021

Kvůli rozdávání her zdarma prodělává Epic miliardy, strategii měnit nebude - iDNES.cz

Výsledek právní bitvy mezi Epicem a Applem bude mít zásadní vliv na podobu zábavního průmyslu (viz náš článek), už teď se však díky němu můžeme dozvědět spoustu zajímavých informací. Novináři magazínu PC Gamer ze soudu předložených dokumentů dokázali vyčíst, kolik Epic stojí jejich obchodní strategie spočívající v navazování časových exkluzivit a rozdávání her zdarma.

Review bombing hry Metro Last Light Redux.

Po dvou letech už emoce kolem obchodu Epic Store naštěstí odchladly.

A rozhodně nejde o drobné, na konci letošního roku prý dosáhnou ztráty částky 600 milionů dolarů (cca 13 miliard korun). Šéf Epicu Tim Sweeney tato čísla potvrdil na svém twitterovém profilu, jen termín „ztráty“ nahradil optimističtějším slovem „investice.“ Podle něj už lidé v obchodu utratili 700 milionů dolarů, přitom jen třetina z toho putovala za exkluzivity, které nešlo v době vydání koupit jinde. To by naznačovalo, že se najde spousta lidí, co nemají problémy kupovat hry i mimo Steam, i když je jeho obchod daleko propracovanější.

Epic Store byl spuštěn před více než dvěma lety, stále v něm chybí i tak elementární funkce, jako je nákupní košík nebo podpora achievementů. Na druhou stranu vývojáři si jeho existenci pochvalují, nabízí jim daleko větší podíly z tržeb a v některých případech i garanci minimálního zisku. Hráčům bezplatně rozdal přes stovku skvělých her, včetně takových pecek jako Grand Theft Auto 5 nebo Kingdom Come.

Na své strategii Epic nehodlá v nejbližší době nic měnit, podle Sweeneyho odhadů se z dlouhodobého hlediska vyplatí. Celý projekt by podle něj měl začít vydělávat už v roce 2023, do té doby může společnost bez problémů fungovat díky teenagerům sypajícím své kapesné do populární střílečky Fortnite.

Let's block ads! (Why?)


Kvůli rozdávání her zdarma prodělává Epic miliardy, strategii měnit nebude - iDNES.cz
Read More

No comments:

Post a Comment

Metro Awakening zve do tunelů moskevského metra ve virtuální realitě - INDIAN - INDIAN

Abychom vám mohli nabídnout co nejlepší zážitek z našich stránek, používáme ty nejmodernější technologie. Bez JAVASCRIPTU tyto stránky nem...