Rechercher dans ce blog

Saturday, April 17, 2021

NASA dala pro let na Měsíc přednost Muskově SpaceX před Blue Origin. Mise je v plánu už na rok 2024 | Byznys - Lidovky

Zprávu o tom, že SpaceX získala smlouvu s NASA za 2,9 miliardy dolarů (62,8 miliardy Kč), přinesl první deník The Washington Post. SpaceX porazila konkurenční společnost Blue Origin Jeffa Bezose a dceřinou společnost firmy Leidos, podnik Dynetics.

„Je to další krok ve vzrušující skupině kroků, který nás přivede k udržitelnému systému přistání lidí na Měsíci,“ uvedla v sobotu vedoucí programu NASA pro lety lidí do vesmíru Kathy Ludersová.

Prezident USA Donald Trump a jeho pravá ruka Mike Pence sledují odlet vesmírné...
Prototyp nové rakety Starship společnosti SpaceX explodoval na testovací rampě.

NASA loni přidělila všem třem společnostem 967 milionů dolarů a desetiměsíční smlouvy pro zahájení prací na vzorcích lunárního modulu v rámci programu Human Landing Systems neboli HLS. 

SpaceX získala nejnižší částku - jen 135 milionů dolarů. Podle serveru CNBC se očekávalo, že NASA vybere dva z těchto tří týmů. To že volba padla pouze na SpaceX, je překvapení, píše CNBC, protože pro agenturu bylo dříve důležité, aby program zůstal konkurenční.

Let's block ads! (Why?)


NASA dala pro let na Měsíc přednost Muskově SpaceX před Blue Origin. Mise je v plánu už na rok 2024 | Byznys - Lidovky
Read More

No comments:

Post a Comment

Metro Awakening zve do tunelů moskevského metra ve virtuální realitě - INDIAN - INDIAN

Abychom vám mohli nabídnout co nejlepší zážitek z našich stránek, používáme ty nejmodernější technologie. Bez JAVASCRIPTU tyto stránky nem...