Rechercher dans ce blog

Saturday, May 6, 2023

Hogwarts Legacy dnes vychází na dalších platformách - Zing - hry, recenze her, preview, videa a novinky

Populární akční RPG Hogwarts Legacy, které začátkem února vyšlo na aktuální generaci konzolí a PC, se dnes dočkalo vydání verzí pro minulou konzolovou generaci v podobě PlayStationu 4 a Xboxu One. O kvalitách a vlastnostech hry se toho napsalo už dost, takže hlavní otazník visel nad optimalizací, jež i s přihlédnutí k odkladu těchto verzí představovala bezesporu pro vývojáře výzvu. Díky videu z kanálu ElAnalistaDeBits se můžete níže podívat, jak výsledek dopadl.

Konkrétně je k dispozici rozbor verzí pro základní PlayStation 4 a PlayStation 4 Pro. Obě verze jsou z hlediska grafiky rovněž srovnávány s PS5 verzí. Hráči na základním PlayStationu 4 si hru mohou užít v rozlišení 900p v kombinaci s 30fps. Zvolit ale mohou také režim s odemčeným frameratem, ve kterém se počet snímků pohybuje v rozmezí 30-50 fps.

PlayStation 4 Pro nabízí rozlišení 1080p. I v tomto případě můžete zvolit mezi hraním s limitem na 30 fps nebo odemčeným frameratem, ve kterém se počet snímků pohybuje od 30 do 60 fps. U obou konzolí minimálně v testovaných pasážích nedochází k propadům pod 30 fps, což můžeme hodnotit jako příjemné překvapení.

Relativně stabilní framerate je dle očekávání vykoupen o poznání menší mírou detailů, horší vykreslovací vzdáleností, odstraněním některých objektů i nižším rozlišením, což je dobře patrné při srovnání s verzí pro PS5. Vzhledem k velkému výkonnostnímu rozdílu mezi těmito zařízeními to je však nevyhnutelné. Hráči na minulé generaci konzolí musí jako tradičně počítat také s výrazně delším načítáním.

I přes výše zmíněné kompromisy vše nasvědčuje tomu, že by si hru bez větších obtíží měli užít i majitelé starších konzolí. Uvidíme, jak se vývojáři popasují s připravovanou verzí pro Nintendo Switch, která by měla vyjít 25. července.

Kromě videa od ElAnalistaDeBits můžete zhlédnout také gameplay záběry z kanálu GameRiot, které ukazují v chodu PS4 verzi.

Adblock test (Why?)


Hogwarts Legacy dnes vychází na dalších platformách - Zing - hry, recenze her, preview, videa a novinky
Read More

No comments:

Post a Comment

Metro Awakening zve do tunelů moskevského metra ve virtuální realitě - INDIAN - INDIAN

Abychom vám mohli nabídnout co nejlepší zážitek z našich stránek, používáme ty nejmodernější technologie. Bez JAVASCRIPTU tyto stránky nem...