Rechercher dans ce blog

Wednesday, August 2, 2023

Galaxy S24+ se Snapdragonem 8 Gen 3 zapózoval v benchmarku. Tuto vychytávku si vypůjčí od modelu Ultra - SMARTmania.cz

Samsung Galaxy S23 v několika barevných variantách
  • Chystané vlajkové modely dostanou nejen výkonný čipset, ale také LTPO displej
  • V Evropě se ale nejspíše dočkáme trochu jiné výbavy
  • Známý leaker také odhalil kapacitu baterií Galaxy S24 a Galaxy S24 Plus

Konec roku se kvapem blíží a s ním sílí i spekulace týkající se nové generace vlajkových modelů od Samsungu. Jihokorejský gigant totiž tradičně představuje své vlajkové smartphony začátkem roku a zatím nic nenaznačuje, že by tomu tentokrát mělo být jinak. Nálož novinek, o kterých jsme se dozvěděli jak od známého leakera Ice Universe, tak z populárního benchmarku Geekbench jistě potěší nejen skalní příznivce značky.

Vysoký výkon a LTPO displej

První zásadní novinku přinesl již zmíněný Ice Universe, který se na sociální síti X pochlubil informacemi, že základní Galaxy S24 dostane baterii s kapacitou 4755 mAh (typická kapacita 4900 mAh), zatímco Galaxy S24 Plus se bude moci pochlubit baterií s kapacitou 4855 mAh (typická kapacita 5 000 mAh). Dále budou nejspíše chystané modely Galaxy S24 a S24+ osazeny LTPO panely. Mimoto by mělo dojít také ke ztenčování rámečků okolo displeje, což je ze strany výrobců chytrých telefonů vždy populární krok. LTPO displej Samsung nasadil již u vlajkového modelu Galaxy S23 Ultra, přičemž v jeho případě pomáhá při změnách obnovovací frekvence, která není závislá na GPU a tím šetří baterii.

Výsledek Samsungu Galaxy S24 Plus z benchmarku Geekbench
Výsledek benchmarku Geekbench smartphonu Samsung Galaxy S24 Plus

Podle některých spekulací by se také celá modelová řada mohla dočkat vyšší maximální obnovovací frekvence displeje, která by mohla povyskočit až na 144 Hz. Zatímco někteří na vyšší frekvenci přísahají, v praxi je rozdíl mezi 120 Hz a 144 Hz jen obtížně postřehnutelný a jedná se tak spíše o marketingové lákadlo. Co neuniklo pozornosti, je také model Galaxy S24 Plus, který se objevil v rámci benchmarku Geekbench několik měsíců před oficiálním představením a odhalil několik zajímavých informací.



Smartphone Samsung Galaxy S23 Ultra



Nepřehlédněte

Exynos zpátky na scéně? Údajně má pohánět Samsung Galaxy S24

Předně se jedná o operační systém Android 14 a také použitý čipset Snapdragon 8 Gen 3, který získal 2233 bodů na jednom jádru a 6661 bodů na více jádrech a který doprovází 8 GB RAM. Nový čipset od Qualcommu nejspíše spoléhá na CPU Cortex-X4 taktovaný až na 3,3 GHz, kterému sekundují tři jádra Cortex-A720 taktovaná na 3,15 GHz, dvě jádra Cortex-A720 s frekvencí 2,96 GHz a dvě jádra Cortex-A520 běžící na frekvenci 2,27 GHz. V našich zeměpisných šířkách bychom se ale neměli radovat předčasně: sám Ice Universe se zmiňuje o tom, že v Evropě se na 100 procent dočkáme Exynosu 2400, zatímco varianta se Snapdragonem má být určena pro USA.

Autor článku
Michael Chrobok

Fanoušek mobilních technologií, amatérský fotograf, příležitostný sportovec a městský cyklista. Ve volném čase rád cestuje, zahraje si hru, nebo se ponoří do světa Zaklínače či Star Treku.

Adblock test (Why?)


Galaxy S24+ se Snapdragonem 8 Gen 3 zapózoval v benchmarku. Tuto vychytávku si vypůjčí od modelu Ultra - SMARTmania.cz
Read More

No comments:

Post a Comment

Metro Awakening zve do tunelů moskevského metra ve virtuální realitě - INDIAN - INDIAN

Abychom vám mohli nabídnout co nejlepší zážitek z našich stránek, používáme ty nejmodernější technologie. Bez JAVASCRIPTU tyto stránky nem...