Rechercher dans ce blog

Wednesday, August 16, 2023

OnePlus Ace 2 Pro oslňuje parametry. Ve výbavě má 1,5K displej, 24 GB RAM a 150W nabíjení - SMARTmania.cz

OnePlus Ace 2 Pro (4)
  • OnePlus má v nabídce nový vlajkový model
  • Výrobce vsadil všechny karty na vysoký výkon, naopak trochu ošidil fotoaparáty
  • Telefon je v Číně nabízen za sympatické peníze

Společnost OnePlus dnes v Číně představila svůj dosud nejvybavenější smartphone. Výrobce v upoutávkách v minulých dnech postupně částečně odhaloval jeho největší přednosti, avšak kompletní obrázek si můžeme udělat teprve až dnes. Přivítejte OnePlus Ace 2.

Kapitoly článku

OnePlus Ace 2 Pro: známý design, slabší fotoaparáty

Představená novinka jako by z oka vypadla lednovému modelu OnePlus 11 – oba telefony sdílí stejný design a částečně i rozměry, Ace 2 Pro je pouze o půl milimetru tlustší a o 5 gramů těžší, za což částečně mohou omlazené útroby. Výrobce bohužel zapomněl na voděodolnost, minimálně tu papírově deklarovanou.

Smartphone OnePlus Ace 2 Pro v šedé a zelené barvě

Ještě než se dostaneme k útrobám, prohlédneme si telefon zvenčí. Jeho přední stranu okupuje zakřivený 6,74″ OLED panel s vysokým rozlišením 1240 × 2772 pixelů, adaptivní obnovovací frekvencí až 120 Hz a maximálním jasem 1600 nitů. Zobrazovač pokrývá 100 procent barevného gamutu DCI-P3 a nechybí mu podpora funkce Always On. Je v něm zároveň zabudovaná čtečka otisků prstů, v otvoru nahoře uprostřed pak najdeme 16Mpx selfie kamerku se světelností f/2.4.

Fotoaparát na zádech se po vzoru OnePlus 11 vešel do vystouplého kruhového modulu, na kterém ovšem chybí logo značky Hasselblad. Fotoaparát je bohužel ochuzený i po hardwarové stránce, z výbavy vypadl teleobjektiv, který nahradila poměrně zbytečná makro kamerka. V modulu tak najdeme následující fotoaparáty:

  • 50Mpx hlavní (Sony IMX890) s optickou stabilizací a světelností f/1.8
  • 8Mpx širokoúhlý (Sony IMX355) s úhlem záběru 120° a světelností f/2.2
  • 2Mpx makro kamera (Omnivision OV02B10) se světelností f/2.4

Výkonný čipset s unikátním chlazením

Jestliže OnePlus Ace 2 Pro ztrácí body u fotoaparátu, z hlediska výkonu se jedná o naprostou špičku. Pod kapotou telefonu tiká čipset Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 doplněný o zbrusu nový trojrozměrný chladicí systém Tiangong postavený z komponent využívaných v letectví a kosmonautice.

OnePlus Ace 2 Pro v rukách uživatele hrajícího hru

Chladič obsahuje ohromnou odpařovací komoru s plochou 9 140 mm2, která má nabídnout až 4× vyšší ekvivalentní tepelnou vodivost než běžné komory. Kromě toho systém obsahuje několik vrstev grafitu a tepelného gelu, což jsou supravodivé materiály sloužící k rychlejšímu rozptylu tepla. I když OnePlus Ace 2 Pro není typicky herním smartphonem, jeho funkci zastane bez ztráty kytičky.

Vysokému výkonu navíc pomáhá operační paměť, která bude (mimo jiné) k dispozici i v rekordní kapacitě 24 GB. Jedná se o rychlou paměť typu LPDDR5X, rychlé bude i úložiště typu UFS 4.0, které půjde nakonfigurovat až do kapacity 1 TB. Jedná se o konečnou paměť – telefon sice disponuje duálním slotem, avšak lze do něj umístit pouze dvě SIM karty formátu nano.

Po stránce bezdrátové konektivity nelze telefonu nic vytknout, nechybí 5G, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3 ani NFC. O bezchybný příjem signálu se stará 15 různých kovových prvků uvnitř zařízení. Jediným fyzickým portem je USB-C sloužící k dobíjení 5000mAh akumulátoru. OnePlus nasadilo novou generaci technologie SuperVOOC, která operuje s výkonem až 150 wattů – s adekvátním adaptérem lze telefon dobít z 0 na 100 procent za pouhých 17 minut.

OnePlus Ace 2 Pro v obou barevných variantách
OnePlus Ace 2 Pro v obou barevných variantách

Díky speciálnímu čipu pro správu napájení by ani s tímto výkonem neměl akumulátor příliš trpět a měl by se odvděčit dlouhou životností. Podporován je i rozšířenější standard USB Power Delivery s maximálním výkonem 45 wattů, bezdrátové nabíjení bohužel chybí. Operačním systémem je Android 13 obalený nadstavbou ColorOS 3.1.

Cena a dostupnost

OnePlus Ace 2 Pro půjde do prodeje nejprve v Číně, kde bude dostupný od příští středy 23. srpna. K dispozici bude v zelené a šedé barvě za následující ceny:

  • 12/256 GB za 2 999 CNY (asi 11 tisíc korun s DPH)
  • 16/512 GB za 3 399 CNY (asi 13 500 korun s DPH)
  • 24 GB/1 TB za 3 999 CNY (asi 14 600 korun s DPH)

OnePlus bude prodávat ještě speciální edici pro fanoušky hry Genshin Impact se speciálním adaptérem, pouzdrem, samolepkami a dalším příslušenstvím – tato verze bude k dispozici v konfiguraci 16/512 GB za 3 599 CNY (asi 13 200 korun s DPH).

OnePlus Ace 2 Pro ve speciální edici Genshin Impact
OnePlus Ace 2 Pro ve speciální edici Genshin Impact

S dostupností OnePlus Ace 2 Pro se na globálním trhu nepočítá, tedy minimálně ne s tímto jménem. Předchůdce tohoto modelu nicméně vyrazil do světa pod označením OnePlus 10T, je tedy možné, že se čerstvá novinka do Evropy dostane později jako OnePlus 11T.

Autor článku Jakub Karásek
Jakub Karásek

Příznivec mobilních technologií, konvertibilních zařízení a bezdrátového nabíjení, fanoušek tvrdé hudby a milovník rychlé jízdy v motokárách, na kole a na lyžích. Odpůrce FUPu, pomalého internetu a přerostlých smartphonů.

Adblock test (Why?)


OnePlus Ace 2 Pro oslňuje parametry. Ve výbavě má 1,5K displej, 24 GB RAM a 150W nabíjení - SMARTmania.cz
Read More

No comments:

Post a Comment

Metro Awakening zve do tunelů moskevského metra ve virtuální realitě - INDIAN - INDIAN

Abychom vám mohli nabídnout co nejlepší zážitek z našich stránek, používáme ty nejmodernější technologie. Bez JAVASCRIPTU tyto stránky nem...