Rechercher dans ce blog

Wednesday, August 23, 2023

To nejlepší z Opening Night Live: nové CoD, brutální řežba Killing Floor 3 a nakonec Alan Wake 2 - SMARTmania.cz

Ukázka z Killing Floor 3 na Gamescomu 2023
  • Včera večer se na veletrhu Gamescom pořádala zahajovací akce Opening Night Live 2023
  • K vidění bylo několik desítek trailerů a z toho pár skutečných světových premiér
  • Oznámen byl například nový díl Little Nightmares 3 nebo brutální střílečka Killing Floor 3

Během včerejšího večera odstartovala letní videoherní výstava Gamescom v Kolíně nad Rýnem a na jejím začátku byla obligátní představovací akce jménem Opening Night Live, kterou provázel dlouholetý novinář Geoff Keighley. Na akci bylo k vidění zhruba 30 trailerů na úplně nové, anebo již dříve uvedené hry.

Kapitoly článku

Call of Duty: Modern Warfare 3

Nový zářez do série Call of Duty byl představen již nedávno, nicméně včera byl na Gamescomu divákům přehrán relativně dlouhý 9minutový gameplay trailer a jde tedy o jedno z největších oznámení na Opening Night Live.

Titul vypadá po grafické stránce naprosto neuvěřitelně, tvůrci zvolili pro ukázku misi na opuštěné přímořské pevnosti, celý průběh úkolu se tak odehrává v tichosti. Přesto je akce ve vzduchu cítit a je znát, že nové CoD: Modern Warfare 3 bude na akční sekvence bohaté úplně stejně jako na podobné stealth sekvence. Titul vyjde již 10. listopadu na PC, PlayStation 5 a 4, Xbox One a Xbox Series X|S.

Fort Solis

Fort Solis je sci-fi adventura přetékající do žánru thriller či horor, která byla taktéž oznámena již v minulosti. V našem výběru ji zmiňujeme však hned kvůli dvěma důvodům. Za prvé, na akci byl divákům přehrán nový trailer, který láká na kvalitní obsazení (Roger Clarck, Troy Baker, Julia Brown) a nešetří tíživou atmosférou opuštěné vesmírné stanice na Marsu.

A za druhé titul vyšel již dnes. Všichni, kteří se k Opening Night Live připojili ze svých domovů a nejsou přímo na místě, tak mohou hned teď vyzkoušet toto vesmírné sci-fi od tvůrců ze studií Black Drakkar Games a Fallen Leaf. Fort Solis je k mání na PC přes Steam a na PlayStation 5, vyjde na 22,49 eur, respektive 699 korun.

Killing Floor 3

Na Gamescomu se přihlásili také vývojáři ze studia Tripwire Interactive, kteří zde krátkým příspěvkem oznámili třetí pokračování série Killing Floor. Brutální zombie střílečka ukazuje v první ukázce další zmutované nemrtvé, kteří jsou zdá se laboratorně upravení, aby povraždili co nejvíce lidí.

Potěší, že Killing Floor 3 poběží na Unreal Enginu 5, o krásné záběry a nádhernou grafiku tak nemusí být nouze. Titul by měl vyjít během příštích 12 měsíců, nevíme však kdy. Vývojáři pouze oznámili, že dorazí na PC (Steam i Epic Games Store), PlayStation 5 a Xbox Series X|S.

Little Nightmares 3

Dosud neviděnou novinkou byla kromě Killing Floor 3 také hororová plošinová adventura Little Nightmares 3, která navazuje na druhý díl z roku 2021. Minutu a půl dlouhý trailer ukazuje hrůzy pokřiveného světa, který je fanouškům série relativně dobře známý. Novinka od studia Bandai Namco nabídne kromě singleplayeru i online kooperaci a vyjde v roce 2024 na PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X|S.

Black Myth: Wukong

Pokud je pro vás čínská mytologie zajímavá, neměli byste minout ani soulslike RPG Black Myth: Wukong. V tom se ujmete role sympatického opičího bojovníka a budete bojovat s mnoha různorodými nepřáteli – ať už jde o obří bosse, anebo humanoidní divoká prasata, tygry a podobně. Čínské mýty v této hře zkrátka ožívají a fanoušci asijské kultury se rozhodně mají na co těšit.

Za hrou stojí velmi mladé vývojářské studio Game Science Interactive Technology sídlící v Chang-čou v Číně. Podle závěru nového, zhruba 2,5minutového traileru  bude titul vypuštěn na PC, Xbox Series X|S a PlayStation 5, ale až v příštím roce 2024.

Alan Wake 2

Když na začátek Opening Night Live přišel šéf Bethesdy poklábosit o obřím RPG Starfield, které vychází již za pár týdnů, závěr musel patřit jiné petelici. Samotný Sam Lake představil nový trailer na chystanou hru Alan Wake 2, ve kterém se konečně podíváme do zvracené mysli hororového spisovatele Alana Wakea.

Kromě staré známé postavy se ve hře objeví také sekundární postava Saga Andreson, agentka FBI, která se o Alanův případ zajímá. Finské studio Remedy opět ukazuje, že tyto tíživé a děsivé hry umí a hráči se o tom budou moci přesvědčit již za dva měsíce. Alan Wake 2 vychází na nové konzole a PC již 27. října 2023.

Autor článku Jakub Fišer
Jakub Fišer

Novinář, fanoušek moderních technologií, letních měsíců a asijského jídla. Mám rád filmy od Lynche, obrazy od Pollocka, french house a fotbalový klub Arsenal. Ve volném čase hraju na PlayStationu a chodím běhat.

Adblock test (Why?)


To nejlepší z Opening Night Live: nové CoD, brutální řežba Killing Floor 3 a nakonec Alan Wake 2 - SMARTmania.cz
Read More

No comments:

Post a Comment

Metro Awakening zve do tunelů moskevského metra ve virtuální realitě - INDIAN - INDIAN

Abychom vám mohli nabídnout co nejlepší zážitek z našich stránek, používáme ty nejmodernější technologie. Bez JAVASCRIPTU tyto stránky nem...