Rechercher dans ce blog

Monday, August 21, 2023

Umí tohle vaše auto? Teslu můžete ovládat hlasovými povely přes Siri - SMARTmania.cz

Elektromobil Tesla Model Y
  • Oficiální aplikace Tesly dostala užitečnou aktualizaci pro majitele iPhonů
  • Řadu funkcí vozidla lze nastavit v rámci automatizační aplikace Zkratky
  • Díky tomu můžete svou Teslu ovládat i skrze Siri

Automobily Tesla změnili nejen pohled veřejnosti na elektromobilitu, ale také na ovládání vozidla a jeho vztah k moderním technologiím. Ty u tradičních výrobců vozidel hrály vždy spíše vedlejší roli a používání infotainmentů i u věhlasných značek byl spíše nepříjemný zážitek. Tesla naproti tomu umístila veškeré ovládání do velkého tabletu, který sice z ergonomického hlediska není ideální řešení, na druhou stranu se jedná o velmi vstřícný krok směrem k moderním technologiím.

Teslu lze ovládat skrze Zkraty i s pomocí asistentky Siri

Pro majitele Tesly je samozřejmostí také využívání mobilní aplikace, která zobrazuje nejen podstatné informace o vozidle, ale také umožňuje některé jeho funkce na dálku ovládat. V případě texaské automobilky lze dokonce pro ovládání auta využívat také aplikace třetích stran, které mnohdy nabízí mnohem více funkcí. Nyní však originální aplikace dostává zajímavou aktualizaci, která byla dříve dostupná pouze pro zpoplatněné alternativní aplikace, jako je kupříkladu Tessie.

Elektromobil Tesla Model X za jízdy
Oficiální aplikace Tesly si konečně rozumí se Zkratkami od Applu

Verze aplikace Tesly s označením 4.24.0 přináší podporu pro hlasovou asistentku Siri, konkrétně pro aplikaci Zkratky. Ty umožňují snadné a rychlé nastavení celé řady automatizací, které můžete vyvolat třeba virtuálním tlačítkem, nebo právě skrze pokyn Siri. Jedná se sice o trochu krkolomnější řešení než přímá integrace Siri, na druhou stranu mají majitelé iPhonu alespoň nějakou možnost, jak s pomocí hlasových příkazů ovládat na dálku funkce své Tesly.



Tesla Model X



Nepřehlédněte

Tesla opět trhá rekordy. Prodeje v Evropě od loňska zdvojnásobila

Co se týče dostupných funkcí, za zmínku stojí kupříkladu možnost zamknout/odemknout auto, ovládání topení a klimatizace, odmrazení oken. otevření/zavření oken, změna hlasitosti přehrávané hudby, zatroubení, otevření dveří, kufru či kapoty, nastavení limitu na nabíjení nebo zapnutí/vypnutí dobíjení baterie. Užitečnou vychytávkou mohou být pro některé také spuštění několika režimů vozidla, jako je psí režim nebo kempovací režim. Ačkoli by mohla aplikace podporovat mnohem více zkratek pro ovládání Tesly, pro začátek se jedná o solidní nálož, která jistě celé řadě uživatelů usnadní ovládání jejich vozidla.

Autor článku Dominik Vlasák
Dominik Vlasák

Redaktor, cestovatel, fanoušek technologií, Star Wars a dobré kávy.

Adblock test (Why?)


Umí tohle vaše auto? Teslu můžete ovládat hlasovými povely přes Siri - SMARTmania.cz
Read More

No comments:

Post a Comment

Metro Awakening zve do tunelů moskevského metra ve virtuální realitě - INDIAN - INDIAN

Abychom vám mohli nabídnout co nejlepší zážitek z našich stránek, používáme ty nejmodernější technologie. Bez JAVASCRIPTU tyto stránky nem...