Rechercher dans ce blog

Thursday, August 3, 2023

Samsung Galaxy Z Flip 5: jak dostat všechny aplikace na vnější displej? [návod] - SMARTmania.cz

Samsung Galaxy Z Flip 5 a aplikace třetích stran spouštěných v rámci nástroje Good Lock
  • Jak nejlépe využít vnější displej u Samsung Galaxy Z Flip 5?
  • Samotné prostředí One UI na vnějším displeji příliš mnoho aplikací nepodporuje
  • Doporučujeme rozšíření Good Lock, které alespoň částečně nahrazuje to, co Samsung nestihl při vývoji

Samsung Galaxy Z Flip 5 je další generace ohebného véčka od renomovaného korejského výrobce. Přinesl hlavně velký vnější displej, díky kterému lze smartphone pohodlně ovládat i při zavřeném stavu. I když ono pohodlí je poníženo omezenou nabídkou aplikací třetích stran, které můžete na venkovním displeji spustit. Naštěstí existuje náhradní řešení.

Konečně velký displej, jenže…

Letošní generace Flipu od Samsungu dohnala svou konkurenci v podobě Motoroly Razr 40 Ultra, která nabídla velký vnější displej. Tento zástupný zobrazovač vlastně zrcadlí systém Android 13 ve zmenšené formě. Uživatelé to přijali s velkou radostí.



Samsung Galaxy Z Flip 5



Nepřehlédněte

První dojmy ze Samsungu Galaxy Z Flip 5: má styl a konečně i větší displej

Samsung na to šel trochu jinak. Venkovní displej opatřil řadou zajímavých widgetů a zástupců nativních aplikací. Uživatelé však touží na vnějším displeji spustit jakoukoliv nainstalovanou aplikaci. A zde je kámen úrazu. Galaxy Z Flip 5 totiž ve výchozím stavu umožňuje z těch nejoblíbenějších spustit pouze YouTube, Mapy Google, WhatsApp, Netflix nebo Spotify. Je jisté, že v budoucnu se podpora rozšíří, ale současný stav bohužel není příliš ideální.

Funkci navíc musíte zprovoznit v rámci rozšířených služeb Labs v nastavení telefonu. Že je to, mírně řečeno, řešení přes ruku, je jasné každému. Existuje však alternativní způsob, který umožní rozběhnout na malé 3,4″ obrazovce jakoukoliv nainstalovanou aplikaci. Potřebujete k tomu pouze aplikaci Good Lock, kterou Samsung posvětil jako oficiální a zdarma ji nabízí ve své obchodě Galaxy Store.

Jak dostat aplikace na vnější displej Galaxy Z Flip 5?

  1. Zamiřte do Galaxy Store na vašem telefonu Z Flip 5 a stáhněte aplikaci Good Lock od Good Lock Labs
  2. Aplikaci spusťte a na dolní liště přepněte na položku Life up
  3. V nabídce najděte a nainstalujte nástroj MultiStar
  4. Uvnitř Good Lock otevřete MultiStar a klikněte na první položku „I ♡ Galaxy Foldable“
  5. Úplně nahoře, pod kolonkou Cover Widgets, najdete „Launcher Widget“ a „Game Widget“
  6. První zmíněné vám umožní přidat na venkovní displej nainstalované aplikace, druhá zobrazí na zmenšené obrazovce různé minihry
  7. Pak už jen stačí označit, jaké aplikace chcete na vnějším zobrazovači používat

Následně je potřeba, abyste si v rámci miniaturizovaného One UI na venkovním displeji přidali stránku Good Lock a odtud máte okamžitý přístup k oblíbeným aplikacím. Musíte však počítat s tím, že rozhraní je uzpůsobeno malému zobrazovači s úhlopříčkou 3,4″ při poměru 0,96:1, takže některé aplikace se mohou používat složitě, popřípadě nemusí fungovat správně.

Správně naštěstí většinou fungují notifikace, nicméně ne u každé aplikace. Například po rozkliknutí notifikace z Microsoft Teams se rovnou otevře zmenšená aplikace a můžete reagovat, u Facebook Messengeru podobná práce s notifikacemi chybí. Přijmout audio i video hovor ze zmíněných aplikací však lze zcela automaticky. Je ale možné, že po uvedení Galaxy Z Flip 5 na trh se podpora zlepší a autoři své aplikace lépe zoptimalizují.

Sluší se uvést, že existuje také nová aplikace CoverScreen OS, která je zdarma dostupná v Google Play. I ta nabízí širokou možnost přizpůsobení vnějšího zobrazovače, bohužel řada funkcí je stále ve fází testování, popřípadě se odemkne s předplatným (2 dolary měsíčně, respektive 15 dolarů ročně). K tomu všemu má CoverScreen OS hodně chyb a vyžaduje zbytečně moc systémových oprávnění, proto tuto alternativu zatím doporučit nemůžeme.

Obecně však lze prohlásit, že na venkovním displeji si díky spojení funkcí přímo od Samsungu a rozšíření Good Lock můžete dopřát telefonát, internetový prohlížeč, videa na YouTube nebo přehrávání hudby. Jedinou nevýhodou tak zůstává fakt, že funkce není k dispozici pro všechny zákazníky hned po rozbalení telefonu z krabice.

Autor článku
Jakub Fišer

Novinář, fanoušek moderních technologií, letních měsíců a asijského jídla. Mám rád filmy od Lynche, obrazy od Pollocka, french house a fotbalový klub Arsenal. Ve volném čase hraju na PlayStationu a chodím běhat.

Adblock test (Why?)


Samsung Galaxy Z Flip 5: jak dostat všechny aplikace na vnější displej? [návod] - SMARTmania.cz
Read More

No comments:

Post a Comment

Metro Awakening zve do tunelů moskevského metra ve virtuální realitě - INDIAN - INDIAN

Abychom vám mohli nabídnout co nejlepší zážitek z našich stránek, používáme ty nejmodernější technologie. Bez JAVASCRIPTU tyto stránky nem...